Uppsalas nationer

Du vet väl att nationerna finns där för dig – även när världen inte är riktigt som den brukar? Ett nationsmedlemskap ger dig en samhörighet som alltid består, oavsett var du befinner dig. Även om delar av våra verksamheter just nu är på paus (och andra på länk) kan du alltid kontakta din nation om du behöver prata med någon, om du vill söka nationsstipendier eller om du vill höra när nästa digitala bal äger rum!

Stockholms nation grundades 1649 och har sedan dess förgyllt mängder av studenters studietid. Idag är nationen främst känd för sin legendariska torsdagsklubb och för det årliga Marsspexet, men här finns någonting för alla.

På Uplands, den öppna och välkomnande nationen, kan du både uppleva riktiga studenttraditioner såsom gasker och torsdagsärtsoppa och ha en trevlig vardag med kaffe i Pluggfiket eller en burgare i Svantes.

På GH nation står mat och dryck i centrum. Vi har öppet 360 dagar om året och hos oss finns alltid något för dig. Som en medelstor nation är GH en plats där det är lätt att känna sig välkommen.

Östgöta nation är ditt andra vardagsrum under studietiden. Här kan du sitta och plugga, dricka kaffe, gå på klubb, sjunga i kör, spela brädspel, jobba pub, söka stipendier och mycket mer.

I Uppsalas äldsta nationshus huserar en utav Uppsalas äldsta nationer. Här finns såväl ett rikt kulturliv, en gemytlig stämning och många möjligheter att njuta av god mat och dryck.

På Snerikes är det nästan alltid liv och rörelse. Det dansas, sjungs, spelas teater, förbereds gasquer och framförallt tar man det lugnt och umgås. Allt i sitt egna stora sköna vardagsrum.

V-Dala nation är en av de större i stan. Vi erbjuder stipendier, klubbar och gasker, bibliotek och intresseföreningar i vår vita Aalto-borg. Självfallet även en massa bostäder. På V-Dala finns det något för alla!

Smålands nation är en mindre nation, vilket är något av det bästa. Nationen är som ett andra vardagsrum, där alla dina bästa kompisar hänger. Sugen på kaffe? Finns här! Sugen på jobb? Finns här!

Göteborgs nation är Uppsalas minsta nation, med cirka 500 medlemmar. Nationen grundades 1667 och riktade sig ursprungligen till studenter från Göteborg, Bohuslän och Halland, men är idag öppen för studenter från hela landet.

Kalmar nation är Uppsalas i särklass främsta musiknation. Nationen bjuder in till liveframträdanden, open-mic kvällar och dansanta klubbar. Du kan uppträda på scen eller ta del av allt annat skoj. Inkluderande, kreativitet och studenttraditioner är vår melodi och diggar du dom tonerna så är det här nationen för dig!

Välkommen till nationen där allt är möjligt. Som medlem i Värmlands nation får du bland annat rabatter på flera av nationens aktiviteter och även förtur till flera av nationens tillställningar. Klicka in här för att läsa mer om vad nationen kan erbjuda just dig.

Välkommen till världens största studentnation! Tack vare vår storlek och vår bereda verksamhet finns någonting för alla, det händer saker hela tiden och vi har öppet mer än vi har stängt.

På Östra Ågatan 13, precis invid Fyrisån, med utsikt över domkyrkan hittar du Gotlands nation. Den näst minsta nationen, den enda nationen på rätt sida ån!